ECRIS – European Criminal Records Information Services (Informatički servis za razmjenu podataka o kaznenim evidencijama u Europskoj uniji)

Provjera kaznenih evidencija za Hrvatsku

ECRIS omogućuje provjeru kaznene evidencije za osobe koje se prijavljuju na određeni posao i drugih osoba u 25 zemalja Europske unije.

Provjeru osoba iz kaznene evidencije (tj kandidata za posao, zaposlenika, potencijalnih stanara, dadilja, itd) možete zatražiti u Hrvatskoj, ili bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je to omogućeno. Za potpuni popis molimo da kliknete ovdje.

Postupak je jednostavan!

1 Kandidat mora popuniti prijavnicu koja se sastoji od dvije stranice.
2 Skeniranu prijavnicu dostavite nam e-poštom, a original putem pošte.
3 Nakon završetka (obično traje par dana) putem e-pošte dostavljamo Vam skeniranu potvrdu ( original putem pošte).

 

To je Autentična isprava!

Hrvatska potvrda iz kaznene evidencije dobiva se iz središnjeg kaznenog registra Hrvatske – Odjel Kaznene Evidencije, od kolega u drugoj državi članici EU-a. Potvrda je ovjerena vodenim žigom službenika zavoda za kaznene evidencije. Da biste vidjeli uzorak kliknite ovdje.

 

To je sasvim legalno!

Proces dobivanja potvrde iz kaznene evidencije je u skladu s relevantnim zakonodavstvom Europske unije. Ovisno o propisima u vašoj zemlji, potvrdu možete koristiti za zapošljavanje ili u bilo koju drugu svrhu koja je dopuštena zakonom. To znači da se provjera iz kaznene evidencije može napraviti za:
– Kandidate za posao
– Djelatnike
– Dobavljače
– Dadilje
– Stanare
… Ili ostale.

Da li ste kandidat za neki posao? Traženjem svog ECRIS izvještaja pokažite svom poslodavcu da ste proaktivni zaposlenik bez kaznenih osuda. Kliknite Kandidati kako biste saznali više.