ECRIS – European Criminal Records Information Services (Europese Strafregister Informatie Dienst)

 

Belgische Strafregister Controle

ECRIS biedt controles in het strafregister van sollicitanten en andere personen in 25 landen binnen de Europese Unie.

U kunt een controle van het strafregister aanvragen voor een persoon (bijv. Sollicitant, werknemer, potentiële huurder, oppas, enz.) in België of elk ander ondersteund land. Klik hier voor een volledige lijst.

 

Het is Eenvoudig!

1 Vraag de kandidaat om een formulier van 2 pagina’s in te vullen.
2 Verstuur een scan naar ons via email en een fysieke kopie via de post.
3 Zodra de aanvraag verwerkt is (gewoonlijk binnen enkele dagen) zullen wij u de scan van het certificaat sturen (fysieke kopie beschikbaar via de post)

 

Het is authentiek!

Het Belgische strafregister certificaat is verkregen via het Belgische centrale strafregister – Dienst Centraal Strafregister door hun collega’s in een andere EU-lidstaat. Het certificaat wordt geauthentiseerd d.m.v. een stempel van de medewerkers van het strafregister. Klik hier voor een voorbeeld.

 

Het is legaal!

Het proces van het verkrijgen van het strafregister certificaat voldoet aan de relevante Europese regelgeving. Afhankelijk van de regelgeving in uw land kunt u het certificaat gebruiken voor aanname van sollicitanten of elk ander doel dat toegestaan is door de wet. Dit kan onder andere een achtergrond controle zijn van een:
– Sollicitant
– Werknemer
– Verkoper
– Oppas
– Huurder
… en meer.

Bent u een sollicitant? Laat uw werkgever zien dat u een proactieve werknemer bent met geen veroordelingen door uw eigen ECRIS-rapport aan te vragen. Klik op Kandidaten voor meer informatie.